Gaziantep Üniversitesi'nden önemli bir adım
2022 yılı içinde stratejik hedef olarak belirlenerek yoğun bir çalışma sonrasında Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) "SMARTLOG4DIS" başlıklı "ErasmusMundus Design Measures" projesi Avrupa Birliği (AB) tarafından destek almaya hak kazandı. Türkiye’de sayılı üniversitelerin alabildiği proje ve hibelerden birisi olan "ErasmusMundus Design Measures" projesi ayrı bir öneme sahiptir.
GAÜN Uluslararası Ofisi Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nur İncetahtacı'nın 2022 yılı içinde planlayarak uygulamaya koyduğu ve geçen yıl Türkiye Ulusal Ajans’tan Ulusal Ajans Genel Koordinatörü Sefa Yahşi ve Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü Hür Güldü’nün katılarak GAÜN Mühendislik Fakültesi bünyesinde düzenledikleri toplantı ve eğitim sayesinde hazırlanan proje 2023 yılı içinde kabul edildi. Proje kapsamında yurtdışındaki üniversitelerle bir araya gelinerek yeni yüksek lisans programları açılacak.
Projenin ilk aşamasında program geliştirme çalışmaları yer alırken, bir sonraki aşamada alt yapı sağlanmış olacak. İkinci aşamada ise programa kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini program ortağı diğer üniversitelerde yapabilecek. Ayrıca, farklı üniversitelerdeki öğretim üyelerinin bir araya gelerek geliştirecekleri bu yeni programlardan ortak projeler, tezler ve yüksek lisans dersleri de ortaya çıkmış olacak.
GAÜN özellikle uluslararasılaşma ve diğer ülkelerdeki üniversitelerle bir araya gelerek yeni eğitim modelleri, programlar ve projeler geliştirme konusunda son 3 yıldır yoğun bir çalışma gerçekleştirmektedir. Özellikle Erasmus+ kapsamında AB fonları ile gerçekleştirdiği işbirlikteliklerini çeşitlendirerek pek çok AB dışı ülkelerle de yeni işbirlikleri gerçekleştirdi. Erasmus+ eğitim modellerine ek olarak Ulusal Ajans'ın desteğiyle "European Education and Culture Executive Agency" Merkezi Projelere yönelik projeleri de bünyesine katan GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi, bu sayede Türkiye’de de ilklerden ve öncülerden birisi oldu. Lokomotif olarak GAÜN Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile başlatılan projelere önümüzdeki süreçte ek olarak yeni bölüm ve programlar da dahil edilerek daha fazla öğrencinin, akademisyenin ve bölümün bu programlardan yararlanması sağlanacaktır.
Proje, GAÜN Öğretim üyeleri; Prof. Dr. Eren Özceylan, Doç. Dr. Süleyman Mete ile Dr. Öğetim Üyesi Nur İncetahtacı Günal tarafından yürütülecek olan projede GAÜN ile birlikte 6 üniversite ve kuruluş yer alacaktır.
Tüm Yorumlar